Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κ. Αγοραστός & A. Ακτσιαλής στο Βελεστίνο



Ο Αντώνης Ακτσιαλής συνόδευσε τον Κώστα Αγοραστό στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Βελεστίνο. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την ομιλία του Κώστα Αγοραστού και ταυτόχρονα να δηλώσει την στήριξη του στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.


«Κανένας φόρος ή τέλος από την αιρετή περιφέρεια»

*Ανέλαβε 10 δεσμεύσεις για τη νέα θητεία και κάλεσε τους Θεσσαλούς σε συστράτευση ώστε «η αιρετή περιφέρεια να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες από το αθηναϊκοκεντρικό κράτος»

«Δεν ζητούμε «λευκή επιταγή» από τους ψηφοφόρους. Δεν αοριστολογούμε, δεν ασχολούμαστε επιφανειακά με τα πάντα ακριβώς για να κρύψουμε πως δεν έχουμε καμία πρόταση για κανένα τομέα»

Δέκα δεσμεύσεις για τη νέα θητεία της αιρετής περιφέρειας ανέλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στο Βελεστίνο.
«Ως παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ζητούμε την ψήφο όλων των Θεσσαλών ανεξαρτήτως που αυτό-τοποθετούνται πολιτικά. Εμείς δεν θέλουμε την κοινωνία χωρισμένη, διαιρεμένη. Εμείς θέλουμε την Θεσσαλία ενωμένη κι είναι προς όφελος του τόπου μας να αναδείξουμε αυτήν την ενότητα στις εκλογές της 18ης Μαΐου», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και κατέστησε σαφές πως: «όσο μεγαλύτερη είναι η εκλογική δύναμη της Συμμαχίας, τόσο περισσότερα μπορούμε να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε πως ως παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» «δεν ζητούμε «λευκή επιταγή» από τους ψηφοφόρους. Δεν αοριστολογούμε, δεν ασχολούμαστε επιφανειακά με τα πάντα ακριβώς για να κρύψουμε πως δεν έχουμε καμία πρόταση για κανένα τομέα.
Εμείς παρουσιάζουμε ένα συγκεκριμένο, κοστολογημένο, ιεραρχημένο πρόγραμμα στους Θεσσαλούς και ζητούμε την ψήφο – εντολή τους να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό στο ακέραιο.
Παράλληλα, ζητούμε την ψήφο των Θεσσαλών με βάση τις εξής 10 συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε με παρρησία για τη νέα θητεία:
«-Ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας δεσμευόμαστε να μην επιβάλλουμε φόρους και τέλη.
-Δεσμευόμαστε να μην επωμιστεί η αιρετή περιφέρεια νέα χρέη και δάνεια, τα οποία επιβαρύνουν τελικά τον πολίτη.
-Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να απορροφήσει τα τελευταία 150 εκατ. ευρώ από το τρέχον ΕΣΠΑ χωρίς να χάσει ούτε ευρώ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την απορρόφηση των 540 εκατ. ευρώ του καινούργιου ΕΣΠΑ.
-Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να συνεχίσει να είναι πρότυπο διαφάνειας χωρίς ούτε μία καταγγελία, ούτε μία σκιά.
-Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να διεκδικεί και να εξασφαλίζει επιπλέον κονδύλια για έργα από την κεντρική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 -Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι το «σπίτι όλων των Θεσσαλών», με ανοιχτές πόρτες για όλους, να λειτουργεί αξιοκρατικά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
-Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας και μαζί να δίνουμε μάχες ενάντια σε επιλογές που αντιστρατεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών.
-Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να μην είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, της όποιας κυβέρνησης, σημερινής ή αυριανής, να μην είναι εξαρτημένη από κανένα κόμμα, να μην υποτάσσει τις αποφάσεις και τις κινήσεις της τους όποιους κομματικούς σχεδιασμούς.
-Δεσμευόμαστε η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να συμβάλλει στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας, να στηρίξει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, να συμβάλλει ώστε η πατρίδα μας να βγει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση.
-Δεσμευόμαστε μαζί με την κοινωνία να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες από το αθηναϊκοκεντρικό κράτος».
Παράλληλα ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε  και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου σημειώνοντας τα εξής: «Σε συνεργασία με όλους τους φορείς χρηματοδοτούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,2 εκατ. ευρώ για την περιοχή, με κυριότερα την κατασκευή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, την μεταφορά νερού προς το Στεφανοβίκειο, το περιφερειακό ιατρείο Καναλίων, το σκοπευτήριο, την υδρευτική γεώτρηση του Αερινού, την ανάπλαση της πλατείας του ρολογιού, η συντήρηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καναλίων, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Χλόης-Αερινού, κ.α.»
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Αγοραστός στο μεγάλο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας το οποίο πρόσφατα πέρασε στη δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας τονίζοντας τα εξής: «Παραλάβαμε το πιο δύσκολο πάζλ και καλούμαστε μέσα σε ενάμιση χρόνο να λύσουμε λάθη και παραλείψεις δεκαετιών. Με τη συνεργασία όλων όμως θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε σχέδιο και ξέρουμε πως θα το πετύχουμε. Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας ως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, αποτελεί εθνικό έργο μείζονος σημασίας. Είναι εθνικό συμφέρον και καθήκον να ολοκληρωθεί τι έργο της ανασύστασης της λίμνης, καθώς στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να χαθούν για τη χώρα μας 186 εκατ. ευρώ, που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολοκλήρωση του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου